Een eigen paard koop je met verstand om er later vanuit je hart van te genieten.

OVERNAME URENA                                                          28 maart 2009

u3u4Op zaterdag 28 maart 2009 heeft Miranda Hofmeester Urena overgenomen van Klassiek Paardrijden

Aangezien Urena de enige merrie was bij Klassiek Paardrijden, bracht dat onder de ruinen (Ladios en Popeye) nog wel eens wat onrust. Vooral Popeye had hier veel last van, waardoor zijn concentratie tijdens de trainingen de laatste tijd moeilijk vast te houden was.

Nadat de paarden tijdens de training in Baak (januari t/m half april 2009), van elkaar gescheiden waren, kwam de concentratie bij Popeye al snel terug en konden we weer rustig verder werken aan hun ontwikkeling, zonder afleidende prikkels.
Deze ervaring heeft mij ertoe doen besluiten Urena te verkopen, zodat de rust terug kon keren bij Popeye en Ladios.

Miranda Hofmeester, instructeur Rechtrichten in opleiding bij Marijke de Jong van Paarden Begrijpen, had al enige tijd geleden interesse getoond in Urena en was nog steeds op zoek naar een goed leerpaard.

  

In de relatief korte periode dat ik Urena getraind heb, heeft ze een goede basis gekregen om mee verder te gaan.
De mentale onrust en nervositeit bij Urena was mede door de lichamelijke ontspanning van de trainingen geheel verdwenen, waardoor het erg prettig was om met haar te werken.

Het niveau van Urena bestond uit:

Handwerk:
stap: alle zijgangen                                              draf:

  • schouderbinnenwaarts,                               •  volte
  • travers,                                                    •  rechtuit met buiging
  • renvers,
  • appuyeren,
  • arbeidspirouette

Longeren: stap en draf

Rijdend:

  • stap: alle zijgangen op de volte en langs de lange zijden.
  • draf: op de volte, alsmede schouderbinnenwaarts en travers

u7      u8
Bij Miranda heeft Urena een zeer riant onderkomen gekregen in een stal van 7 x 4 m. met een uitloop naar buiten. Samen met nog 4 andere merries en een kleine ruin staat ze het gehele jaar overdag lekker in de wei. 

u9   u10
De training is een voortzetting van datgene wat ze bij Klassiek Paardrijden al geleerd heeft. Al hoewel het een zeer moeilijke en emotionele beslissing was, gaven al deze factoren me voldoende vertrouwen om Urena aan Miranda te verkopen.

Miranda ik wens je heel veel succes met Urena en hoop dat je veel van haar zal leren. Ik heb er het volste vertrouwen in dat jullie je samen nog veel verder zullen ontwikkelen op de weg van de Academische Rijkunst.

Terug naar Urena

Heeft u vragen of interesse?

Heeft u vragen, opmerkingen of interesse? Vult u dan onderstaand formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Naam:
Email:

NOKR