Een geest die niet openstaat, is als een zender die afstaat. Hij kan noch zenden noch ontvangen.

Varieer in paarden

1 maart 2013

Om je gevoel sneller te ontwikkelen is het raadzaam om veel op verschillende paarden te rijden. Elk paard is uniek en voelt dus anders aan. Op die manier wordt je gevoel telkens opnieuw geprikkeld, zodat je leert de mate en dosering van je hulpen goed af te stemmen op de gevoeligheid van het paard.

Het gevoel wordt ontwikkeld door praktijkervaring en dit gevoel helpt de ruiter weer verder in de praktijk. Test uw ruitergevoel op verschillende paarden.

Bijvoorbeeld:

  • test je souplesse in de bewegingen op een paard met een weke rug
  • Test de gevoeligheid van je hand op een paard met een gevoelige mond.
  • test je ontspannenheid en controle van je onderbeen op een gevoelig paard.
  • test op een niet uitgebalanceerd paard, dat nog veel op  en over de schouder valt of je leidend kan zijn en goed richting kan geven vanuit je zwaartepunt en je paard goed tussen je hulpen kan houden.
  • Test op een paard dat moeite heeft met het onderbrengen van de achterhand of je connectie kan maken met de achterbenen via je zit en deze op die manier kan activeren.

Hoe gevoeliger het paard, of hoe groter het probleem van het paard hoe duidelijker je fouten naar voren komen en hoe belangrijker je ruitergevoel aan het licht komt.

Dit geldt ook voor het werk aan de hand of het longeren.

 

Heeft u vragen of interesse?

Heeft u vragen, opmerkingen of interesse? Vult u dan onderstaand formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Naam:
Email:

NOKR