Cause your ideas to become your horse's ideas, but understand his ideas first.

F. BALANS TUSSEN DE BOVENLIJN EN DE ONDERLIJN
Door het rechtrichten ontspant een paard zijn rug. Door het paard voorwaarts neerwaarts te rijden kan men de rug tot dragen brengen.

Een paard dat zich leert buigen in de de lengte, moet zijn buitenste spieren lang maken. De lange buitenspieren kunnen het hoofd van het paard niet omhoog houden. Dientengevolge zal het paard voorwaarts neerwaarts kunnen gaan lopen. Doordat de rugspieren zich lang maken, kan de rug zich opwaarts gaan welven en tot “dragen” komen. De buikspieren zullen zich hierdoor moeten gaan aanspannen.

Het paard zal zich door het voorwaarts neerwaarts niet alleen lichamelijk ontspannen, maar ook geestelijk gaan ontspannen. Doordat het hoofd zakt zal de adrenaline aanmaak verminderen. Bovendien stelt een paard dat zijn hoofd omlaag brengt, zich onderdanig op en geeft de verantwoordelijkheid uit handen waardoor hij zich makkelijker laat leiden.

Om de ruiter goed te kunnen dragen moet het paard zijn rugspieren (bovenlijn) lang maken en zijn buikspieren (onderlijn) kort maken. Elk paard moet eerst voorwaarts neerwaarts gereden worden, waarbij het paard de ruiterhand zoekt en zijn bovenlijn stretcht  en zijn onderlijn aanspant. Dit zijn basisvoorwaarden voor een goede verdere training. Want in elke oefening moet het paard de tendens voorwaarts neerwaarts behouden en altijd de ruiterhand willen zoeken/volgen.

Terug naar "Rechtrichten wat"

Heeft u vragen of interesse?

Heeft u vragen, opmerkingen of interesse? Vult u dan onderstaand formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Naam:
Email:

NOKR